25-jarig bestaan koor Kantilene - Dinsdag 12 mei 2015

Beste collega’s,

Geachte aanwezige muziekliefhebbers en vrienden van Kantilene.

 

We vieren vandaag het 25-jarig bestaan van het koor Kantilene.

In 1989 startte muziekpedagoge en koordirigente Martine Van de Voorde met een klein groepje vrienden en kennissen ondermeer uit Jebron, het koor. 3 jaar later was het groepje van 5 à 6 personen al uitgegroeid tot een koor met meer dan 20 leden en was er het eerste concert in de Begijnhofkerk. Jaar na jaar kwamen er meer leden en sympathisanten bij en ondertussen heeft Kantilene reeds meer dan 50 koorleden.

Een waaier van genres komen aan bod, van religieuze muziek, profane liederen, volksmuziek en zelfs musical. Klassieke stukken en hedendaagse muziek, kortom er is steeds voor elk wat wils en de muziek die gebracht wordt, is heel toegankelijk maar van een hoog niveau.

25 jarig bestaan vieren we, en Kantilene is niet meer weg te denken in onze stad en zelfs daarbuiten wordt de muziek door velen gesmaakt. Sinds 2012 promoveerde het koor ook naar de 1e afdeling van de provinciale koorwedstrijd Oost-Vlaanderen. Een erkenning voor het vele werk van ieder van jullie.

Naast gewone optredens heeft Kantilene ook een zeer sociale bewogenheid, zingen voor het goede doel is voor u allen nooit een probleem en dat siert uw organisatie.

Participeren in een koor is veel meer dan enkel een paar keer per jaar samen liedjes zingen. Het vraagt een groot engagement om programma’s op te stellen, partituren te bestuderen, nieuwe zaken ontdekken en vertalen naar het koor en veel, heel veel repeteren.

Ik wil u dan allen ook eens extra feliciteren en bedanken voor zoveel inzet.

In oktober startte jullie jubileumjaar met een concert in een uitverkochte St-Pauluskerk. De opkomst is het bewijs dat goede muziek heel wat mensen kan boeien.

Ik wens u allen van harte nog heel veel muzikale jaren toe en ben als schepen van cultuur trots dat jullie een koor van onze stad zijn.

Geniet van deze viering en nog heel veel succes.

 

Ilse Uyttersprot

Schepen van Cultuur

Afbeeldingen in bijlage:

25-jarig bestaan koor Kantilene - Dinsdag 12 mei 2015