Speech 175 jarig bestaan balboogmaatschappij Sint Servatius - Zondag 21 juni 2015

Beste vrienden balboogschutters,

 

Een van de leukste zaken aan mijn ambt van schepen, is te mogen vaststellen dat vele Aalstenaars  heel actief betrokken zijn bij het verenigingsleven.

Als schepen van ondermeer cultuur, vrije tijd en sport ben ik telkens weer blij verrast om te zien en horen waar mensen in hun vrije tijd zoals mee bezig zijn.

Aalst is gekend door een grote diversiteit aan verenigingen en we mogen blij zijn dat waar sommige sporten erfgoed zijn geworden, zoals balboogschieten, maar ook kaatsen ... dat dit in aalst niet het geval is, maar behouden blijft. En we proberen als stad ook te faciliteren dat dit kan behouden blijven.

Zonder de inzet van vele, heel vele vrijwilligers in sportclubs, vrijetijdsorganisaties, culturele verenigingen kan dit natuurlijk niet. En dit in een tijd waar het aantal vrijwilligers vermindert en er iedere dag  nieuwe soorten vrije tijdsactiviteiten worden ontwikkeld.

175 jaar geleden, op 13 mei 1840 werd uw balboogmaatschappij gesticht, niet toevallig koos men de naam Sint Servatius, want u weet wellicht dat deze op 13 mei gevierd wordt..

Balboog  is een sport waar heel veel ervaring en precisie verreist is. Ik hoef u niet uit te leggen hoe het er aan toe gaat op wedstrijden en wat balboogschieten precies betekent, dat weet u allen veel beter dan ikzelf. Maar ik ben heel blij dat deze vlaamse sport nog steeds een plaats krijgt in ons rijk Aalsters verenigingsleven.

Sinds de start in 1840 hebben jullie heel wat verschillende locaties gekend, om dan nu, al heel wat jaren, sinds 2000 om precies te zijn, een vast onderkomen te hebben op de sportterreinen van onze stad.

Beste schutters en sympathisanten,

Van harte gefeliciteerd met de viering van 175 jaar balboogmaatschappij St Servatius!
Geniet van dit feestjaar! En nog heel veel succes en heel vele jaren schuttersplezier!

 

Ilse Uyttersprot

Schepen van Sport, Cultuur, Vrije tijd en Facility