50 jaar PC Alosta - Zaterdag 9 januari 2016

Geachte Voorzitter,
Geachte Bestuursleden,
Geachte Vertegenwoordigers van de Federatie en van andere clubs,
Beste leden, sympathisanten en vrienden van PC Alosta,

 

Het doet mij veel plezier om als schepen van sport, aanwezig te mogen zijn bij de viering van het 50-jarig bestaan van jullie club.

Petanque is de volkssport bij uitstek en al lang niet meer het spel dat enkel in het zuiden van Frankrijk door gepensioneerden gespeeld wordt. Integendeel: het is een hippe sport geworden waar jong en minder jong samen, zowel competitief als recreatief, kunnen aan deelnemen.

De petanquebanen rijzen her en der als paddestoelen uit de grond en het aantal breidt steeds verder uit, zowel op privéterreinen als op openbare plaatsen.

Een klein historisch overzichtje is hier zeker op zijn plaats:

 

  • De club werd op 18.12.1965 gesticht en kreeg toen de naam PC De Spijkers. Er werd gespeeld in Nieuwerkerken
  •  Op 27.12.1965 werd de VZW De Spijkers opgericht door: Ameloot Fernand, De Prijck Arthur, De Ridder Maurits, Elskens Ben, Heyman Kamiel, Lecompte Maurits, Sonck Robert, Van Puyenbroeck Julien
  •  Op 08.01.1966 was er de plechtige opening van het nieuwe lokaal in het Beukenhof te Aalst.
  • Een week later werd de naam gewijzigd naar PC Alosta.
  • Jaarlijks worden er diverse tornooien georganiseerd, kampioenschappen vinden er plaats en op tijd en stond wordt er eens stevig gevierd, 20 jaar, 25 jaar enz..
  • En in 2015 kwam er dan bericht van het koninklijk paleis dat de club zich voortaan een “ koninklijke vereniging” mag noemen. Een onderscheiding waar jullie meer dan terecht trots mogen op zijn.

 

PC Alosta is ondertussen uitgegroeid tot één van de voornaamste Pétanque Clubs van België met een jarenlange vertegenwoordiging in de Nationale wintercompetitie en de jaarlijkse inrichting van een gerenommeerd Internationaal getint wintertornooi.

U hoort het, een rijke club, met een rijk palmares en heel enthousiaste leden!

Dit was zeker niet mogelijk zonder de inzet van vele vrijwilligers, die jaar in jaar uit, dag in dag uit gedurende vele jaren hun handen uit de mouwen staken voor deze vereniging.

Als stadsbestuur mogen we daar dankbaar voor zijn!

Geniet van jullie feest en nog heel veel jaren petanqueplezier!

 

Ilse Uyttersprot

Schepen van Sport

Afbeeldingen in bijlage:

50 jaar PC Alosta - Zaterdag 9 januari 2016