Carnaval Aalst Unesco Werelderfgoed 2010

Voor gerelateerde foto's, video's of toespraken:

Het is nu eindelijk officieel: Het aalsterse carnaval is uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed. Uiteraard is ook onze burgemeester hier zeer tevreden over. De laatse dagen verscheen er heel wat in de pers. Hieronder enkele quotes van de burgemeester.

Het Nieuwsblad 17-11-2010
"We zijn heel blij met de erkenning, al hoopten we dat die er al vorig jaar geweest zou zijn. De carnavalisten zullen wel zeggen dat ze hier niet wakker van liggen, maar dit is een belangrijke beloning voor hen. Zij maken het volksfeest. Ik ben trots dat zich zoveel mensen een jaar lang inspannen om van drie dagen Aalst Carnaval zo'n feest te maken."
Uyttersprot hoopt dat de erkenning neiuwe impulsen zal geven aan eht feest. 'We hebben al een klein carnavalsmuzeum in Aalst , maar volgens mij kunnen we daar meer mee doen. Ik zou het graag naar een groter educatief centrum zien evolueren, waar meer interactie in mogelijk is."

Het Nieuwsblad 17-11-2010
van het carnaval van Aalst gaat de traditie terug naar de middeleeuwen. Ondanks de massale belangstelling van uitenaf blijft het carnaval een authentiek Aalsters volksfeest. Burgeemester Ilse Uyttersprot (CD&V) wil de erkenning aangrijpen om een veel groter carnavalsmuseum in Aalst uit te bouwen.

De Morgen 18-11-2010
Aalst carnaval is nu Unesco Werelderfgoed. Terecht?
JA 34% NEE 66%
De burgemeester heeft JA gestemd, waar was uw stem?

TV-OOST 18/11/2010
't Is alleszinds zo dat wij bji Carnaval niet veel meer stilstaan, voor ons is dat normaal. Maar de mensen van buiten Aalst, die ons begeleiden , ook voor Citybranding, die hadden echt wel een waaaauw gevoel bij Carnaval en die vonden dat wij met dat product, eigenlijk te weinig deden.